A tavalyi sikeren felbuzdulva a Femine Fortis ismét meghirdeti a Példaképet keresünk pályázatát. 2016 tavaszán két személyt díjaztunk: Cséfalvay Ágnes kapta meg a Példakép-díjat, Bodnár Éva munkásságát pedig különdíjjal ismerte el a szervezet.

Az idén a Femine Fortis vezetősége ismét várja a jelöléseket.

Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet? Olyan sikeres embert, aki bebizonyította, nőként is lehet nagyot alkotni? Szeretné, ha mindenki megismerné a történetét? Sikereit? Az oda vezető utat?

A Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás keresi a felvidéki magyar női példaképeket. Várjuk a jelöléseket a feminefortis@gmail.com címre. Kérjük, adja meg a jelölt elérhetőségeit (telefon, e-mail), és egy életrajzot, illetve ajánlást várunk, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt. Lehet az egy édesanya, egy vállalkozó, közéleti ember, kultúra szervező, regionális politikus, művész, író. A lényeg, hogy értékeket jelenítsen meg, hogy a környezete és a felvidéki magyarság felnézhessen rá.

Bárkit lehet jelölni, aki méltó példaképünkké válhat. A javaslatokat február 20-ig várjuk. A kuratórium ez után dönt. A kuratórium tagjai: Bauer Edit, Gergely Papp Adrianna, Kiss Beáta, Németh Gabriella és Zupko Mária. Az elismerést ünnepélyes keretek között márciusban adjuk át.

Figyelem: férfiak is jelölhetnek olyan nőt, akit méltónak találnak az ilyen elismerésre! Kérjük a jelölőket, hogy saját elérhetőségüket is adják meg.

pk3 pk2