A Magyar Közösség Pártja megdöbbenéssel vette hírét a hétfői berlini terrortámadásnak. Fél évvel a hasonló módon kivitelezett nizzai merénylet után ismét ártatlan emberek tucatjai váltak áldozatává a hidegvérű, értelmetlen és gyáva öldöklésnek.

A Magyar Közösség Pártja együttérzését fejezi ki a sérült áldozatoknak, illetve részvétét fejezi ki az elhunyt áldozatok hozzátartozóinak.

A jelenlegi ismeretek szerint ez a terrortámadás (is) iszlamista hátterű. Az egyik legnagyobb keresztény ünnep előtt végrehajtott akció újabb szomorú bizonyítéka annak, hogy a háború sújtotta vagy idegen kultúrkörhöz tartozó országokból való ellenőrizetlen és tömeges bevándorlás halálos veszedelmet jelent Európa lakóira. Európa vezetői közül többen csak késve és vonakodva látták be ezt a nyilvánvaló tényt, ha egyáltalán belátták. Őszintén reméljük, hogy Európa vezetői az európai polgárok természetes életösztöneit figyelembe véve, az „alulról jövő” hangokat meghallgatva, a jövőben többet és egyre többet tesznek majd saját polgáraik biztonságának, életének megvédéséért.

Az MKP sajtóosztálya