Budapesten tartja ma 15. ülését a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT). A Magyar Közösség Pártjából Menyhárt József MKP-elnök, Őry Péter OT-elnök és Bárdos Gyula elnökségi tag vesznek részt a tanácskozáson.

A Várkert Bazárban megrendezett eseményen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszöntötte a MÁÉRT résztvevőit, majd Orbán Viktor mondott beszédet. Magyarország miniszterelnöke az elmúlt 6 év legnagyobb sikerének a nemzetegyesítést tartja. „100 évvel a trianoni diktátum után a magyar nemzet részei egymásra találtak, erősítjük egymást, és a magyar-magyar együttműködés napi gyakorlattá vált.” – mondta. Ugyanakkor rámutatott, a kisebbségi jogok terén az EU-csatlakozás csak szerény mértékben váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Az ülés levezető elnöke Potápi Árpád János. Duray Miklós alapító tagként vesz részt az ülésen. A MÁÉRT ülésén felszólalnak a külhoni tagszervezetek és a magyarországi parlamenti pártok képviselői is. Délután külhoni gazdaságfejlesztési programok vannak napirenden, majd meghallgatják a MÁÉRT szakbizottságainak beszámolóit és várhatóan zárónyilatkozatot is elfogadnak. (on)

További képek facebook-oldalunkon.

m15b m07 m02 m00