Gazdag programmal várták a résztvevőket Pozbán a hagyományos falunapon, amelyet az elmúlt hétvégén rendeztek meg a magyar tanítási nyelvű alapiskola udvarán. A szórakozásnak, kikapcsolódásnak az időjárás is kedvezett, így sokan ellátogattak a rendezvényre.

A falunapot a község polgármestere, Ivanič Katalin nyitotta meg, majd a meghívott vendégek – köztük Szigeti László, az MKP Országos Elnökségének tagja, megyei képviselő és Bolya Szabolcs, járási elnök - üdvözölték a helyieket és jó szórakozást, szép közösségi élményt kívántak a pozbaiaknak.

A falunapot Nyitra megye támogatásával rendezte meg a község. A rendezvényen jelen volt a megye elnöke, a járási hivatal elöljárója és a környékbeli polgármesterek is.

A kultúrműsorban fellépett a helyi asszonykórus, majd a Garam Menti Néptáncegyüttesnek tapsolhatott a közönség. Szeredy Krisztina ismert operett részletekkel szórakoztatta a nagyérdeműt. A falunap alkalmából a helyi vadászegyesület kiállítást rendezett, és elejtett állatok trófeáit mutatták be a falunap résztvevőinek. A szervezők a legkisebbek szórakozására is gondoltak, számos gyerekprogram közül válogathattak. Az esti utcabálon az L-M Retro Band húzta a talpalávalót.

(mkp_éú)

Címkék: Pozba, Szigeti László ,