Szombaton hatodik alkalommal került megrendezésre Csatán a hagyományos falunap. A színes programoknak ezúttal is a kultúrház melletti füves terület adott otthont.

Az egész napos rendezvénysorozaton minden korosztály megtalálta a kedvére való elfoglaltságot. A falunap szervezőihez az égiek is kegyesek voltak, ugyanis kellemes meleg nyári idő fogadta a látogatókat. A rendezvényt Csákvári Marian megbízott polgármester nyitotta meg.

A főzőversenyen 13 csapat mérte össze főzési tudományát. Sokan évek óta visszatérő résztvevői a rendezvénynek, és mindig örömmel jönnek. Amíg a felnőttek a fakanalat forgatták, addig a gyerekek  az ugrálóvárban és a kézműves sátorban lelték örömüket. Természetesen, akik nem főztek vagy nem szerepeltek, azok sem unatkoztak. A színpadon egymást váltották a fellépők. Először is a csatai óvodások tánctudásukkal nyűgözték el a nagyszámű közönséget, majd fellépett a helyi  Rozmaring éneklőcsoport, őket pedig a Black & White lekéri tánccsoport követte. Csata község testvértelepülései: Csabacsűd és Tokod, szintén felléptek a rendezvényen. Először is a csabacsűdi citerazenekar és a szülői szövetség, majd „Ízisz gyöngyszemei” Tokodról varázsolták el a közönséget. Őket követték a Sólyom Gyermekei Polgári Társulás fiataljai, majd az alapiskolások foglalták el a színpadot. Az oroszkai Csemadok sem maradhatott ki a szomszéd település falunapi programjából. Minden évben örömmel vesznek részt a rendezvényen. Énektudásával ifj. Žákovič László kápráztatta el a idelátogatókat. A kultúrműsorok utolsó fellépője a Romano Jíle polgári társulás volt, akik már megadták az alaphangulatot a következő fellépőknek. Az LM- Retro Band régi rock slágerekkel szórakoztatta a nagyérdeműt. Benji nagysikerű mulatós műsora után már megkezdődött a hajnalig tartó táncmulatság, ahol is az M & M Trio szolgáltatta a talpalávalót.

Egy falunap megrendezése, szervezése nem kis feladat, hiszen egy napba kell belesűríteni mindent. Csatán a szervezőknek sikerült színvonalas falunapot rendezni, hiszen ilyenkor van alkalom arra, hogy a falu lakosai összegyűlnek, megálljanak egy pillanatra a napi  rohanásban, és örüljenek egymásnak, az életnek.

Címkék: Csata,