2016. március 5-én parlamenti választásra kerül sor. Arról döntünk, lesz-e erős képviseletünk, nekünk, szlovákiai magyaroknak és Dél-Szlovákiának az elkövetkező években.

Az elmúlt négy év sikertelen és kudarcokkal teli volt a magyarok számára. Közösségünknek nincs még négy elvesztegethető éve. Dél-Szlovákiát elkerülik a beruházások, régióinkban nagy a munkanélküliség, kisiskoláinkat a bezárás veszélye fenyegeti. A magyarokat érintően négy év alatt csak két javaslat került a parlament elé. Az egyik a vasúti kétnyelvűségre, a másik a kisebbségi kulturális alap létrehozására irányult. Mindkettő sikertelen volt.

Itt az ideje, hogy változtassunk, itt az ideje, hogy sikeresek legyünk!

Az MKP választási listája széles összefogással jött létre. Tapasztalt politikusok mellett új arcok szerepelnek rajta, minden magyarok lakta régió képviselteti magát. Ezért az MKP listája az összefogás listája.

A magyarok lélekszáma az elmúlt huszonöt évben több mint 110 ezerrel csökkent. Ez a folyamat csak akkor fordítható meg, ha a megújult MKP bejut a parlamentbe. Kérem, vegye figyelembe azt is, mi döntő többségében a magyar szavazók bizalmával számolhatunk, minden más pártra a szlovákok is szavaznak majd.

Az MKP következetesen képviseli a szlovákiai magyarságot. Mi ragaszkodunk célkitűzéseinkhez és elveinkhez. Kitartunk a migránskérdésben korábban meghatározott álláspontunk mellett, vagyis elutasítjuk a kötelező bevándorlási kvótákat.

A Magyar Közösség Pártjának minden esélye megvan arra, hogy parlamenti párt legyen. Ezt bizonyítják a megyei, a köztársasági elnöki, az európai parlamenti és a helyhatósági választásokon a szavazók támogatásával elért eredményei.

A választás kapcsán arra kérem Önöket, szavazzanak a Magyar Közösség Pártjára. Mondják el barátaiknak, ismerőseiknek is, miért fontos, hogy ismét legyen erős magyar képviselet a törvényhozásban.

2016. március 5-én válasszuk a 21-es listát, a Magyar Közösség Pártja jelöltjeit!

Tisztelettel
Berényi József,
a Magyar Közösség Pártja elnöke