Királyhelmecen február 27-én „Szívünkben a döntés" címmel került megrendezésre az MKP központi kampányzáró programja. Ma, február 28-án Rimaszombatban találkozhatnak a képviselőjelöltekkel.

A királyhelmeci Millenium téren felállított rendezvénysátorba gazdag program, jó idő, jól ismert nevek és kedvelt előadóművészek csábították február 27-én, szombaton délelőtt a kikapcsolódni vágyókat, és a magyarságukat rendületlenül ápolókat.
A színpadon felsorakozó, az elsősorban bodrogközözi és ung-vidéki MKP parlamenti képviselőjelöltek röviden bemutatkoztak és vázolták a céljaikat és elképzelésieket a magyar közösségért végzet munkában.

Szimkó Géza (142.), Leco Bajzák Viktória (128.), Kocsis László (118.), Farkas László (116.), Szuperák Mária (98.), Czap Lídia (82.), Kopasz József (78.), Dúl Ildikó (61.) Barkó Attila (58.), Furik Csaba (41.), Varga Tibor (30.), Mihók Gábor (27.), Karaffa Attila (16.), Ilko Zoltán (12.), Köteles László (7.) és Farkas Iván (3.) mindannyian jól ismert közszereplők, megbecsült tagjai a helyi közösségeknek, megfelelő felkészültséggel tudnak és akarnak cselekedni a magyarságért.

Farkas Iván, az MKP országos alelnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a felvidéki magyarság sorsát közösen fogjuk eldönteni március 5-én. Tudatosítani, kell, hogy a bodrogközieken az ung-vidékien is, az egész magyar közösségen múlik, hogy lesz-e törvényes parlamenti képviselete a felvidéki magyarságnak, lesz-e parlamenti képviselő, akihez kérésekkel, kérdésekkel fordulhatunk utak, iskolák a mindennapi boldogulás ügyével. Megfogalmazta a kérdést, hogy leszünk-e elegen, akik ezt meg akarják valósítani.
„Biztos vagyok benne, hogy elegen leszünk, mert ez a közösség is jön és választ, mégpedig a 21-es listát, mindannyian ott leszünk március 5-én" – biztatott Farkas Iván.
Végezetül Farkas Iván átadta Berényi József pártelnök személyes üdvözletét, majd elmondta, hogy a KÖZÖS AKARAT listájának 1 számmal induló jelöltje fontosnak tartja, hogy ilyen sokan megtisztelték jelenlétükkel a kampányrendezvényt. Hangsúlyozta, hogy az egész felvidéki magyarság sorsát közösen fogjuk eldönteni március 5-én.

A rendezvénysátor mellett Tóth István ökörsütő mester kínálta finomságait a kampány forgatagában megfáradt látogatóknak. Az 1 eurós ételjegyek megvételével a résztvevők két beteg gyereket támogathattak meg a Bodrogközben, akiknek betegségükből adódóan a fájdalom mellett a szociális problémákból is bőven kijutott, rajtuk segített az MKP nemes gesztusa.

A programban fellépő művészek mindenből a legjavát adták, vasutas népi humor Badár Sándor tolmácsolásában, fülbemászó ismert dallamok Caramel előadásában, természetesen nem hiányozhatott a népi muzsika, Balogh Zoltán és zenekara is derekasan kitett magáért.
A műsorvezető a magyar közszolgálati csatornákról jól ismert, királyhelmeci születésű Erdélyi Claudia volt. A Bodrogközből származó ismert médiaszemélyiség a Magyar Közösség Pártját erősítette a sikeres kampányfináléban. A rendezvény szüneteiben a képviselőjelöltek által felajánlott nyereményeket, és Caramel koncertje után, a fődíj – kétfős prágai kirándulás nyertesét is kisorsolták.

A gazdag program feledhetetlen élménnyel gazdagította a résztvevőket, a fergeteges előadásmód, sodró lendület magával ragadta a közönséget, együtt énekeltek és táncoltak a művészek ritmusára. A résztvevők a több mint három órás színes programért vastapssal fejezték ki a hálájukat.

A folytatásban Rimaszombat után február 29-én Galántán, március 1-én Dunaszerdahelyen, március 2-án Komáromban rendezi meg a Magyar Közösség Pártja a Szívünkben a döntés zenés kampányzáróit. Tartson velük!

Forrás: Szegedy László, Felvidék.ma, fotók: MKP - Tőketerebesi járás fb-oldala

Címkék: Királyhelmec,