A Csemadok Nyitrai Területi Választmánya és a Zoboralji Kulturális és Információs Központ a Zoboralji Községek Regionális Társulásával karöltve az idén is megszervezte a Zoboralji Magyar Bált 2016. január 23-án. A rendezvénynek ezúttal Pográny község adott otthont.

A Szél fújja pántlikám gyermektánccsoport nyitótáncát követően Gyepes Lajos, a Csemadok Nyitrai Területi Választmányának elnöke és Hajdu László, Pográny község polgármestere üdvözölték a bálozókat és kívántak jó szórakozást. Balkó Róbert, a Zoboralji Községek Regionális Társulásának elnöke, Kolon község polgármestere pohárköszöntője után kezdődött a reggelig tartó tánc, szórakozás. A bálozók a zoboralji borászok által biztosított tájjellegű, minőségi borokat is megkóstolhatták. A jó hangulatról az egyházgellei Remix gondoskodott, Vadkerti Imre, az est sztárvendége pedig fergeteges hangulatú koncerttel színesítette a programot.

A Zoboralji Magyar Bál a Nyitra-vidék egyik legjelentősebb eseménye. A magyar bálok hagyománya a 70-es évek közepén kezdődött. A Csemadok akkori vezetőségének az volt a célja, hogy a térség magyarságát összefogja, a zoboralji viseletet bemutassa. A bál nemcsak a Nyitra-vidéki magyar falvak és a vidékről elszármazott, az ország más tájain élő barátok találkozójának színtere, hanem visszatérő vendégek a zoboralji falvak testvértelepüléseinek polgármesterei és küldöttségei is.

Címkék: Zoboralja,