Nagyra értékeljük Szigeti László döntését, arról, hogy lemond választási listánkon való jelöléséről. Ugyanakkor hangsúlyozzuk: továbbra is hisszük hogy, ártatlan. Az előírások szerint, visszaélések nélkül járt el. Meggyőződésünk, hogy manipulatív támadás indult a kezdetektől a magyar párt színeiben munkálkodó politikus ellen, egyben bízunk benne, hogy az igazságszolgáltatás kimondja a valóságot: Szigeti László ártatlanságát.

A párt képviselőjelölt-listája ez idáig nem volt teljes. Az MKP OT két hely betöltését az országos elnökségre bízta. Nagy örömünkre szolgál, hogy két népszerű hazai magyar zenész, Zsapka Attila, a KorZár frontembere és Vadkerti Imre énekes fogja erősíteni jelöltlistánkat. Mindketten folyamatosan vendégszerepelnek Dél-Szlovákia falvaiban, és örömet szereznek zenéjükkel a közönségnek. Nagy népszerűségnek örvendenek a zenekedvelők körében, és művészetükkel gazdagítják a szlovákiai magyar kultúrát.

Szigeti László helyét a listán az MKP parlamenti választási kampányfőnöke, Forró Krisztián foglalja el. A 14. sorszámig minden jelölt eggyel előbbre lép. Szimbolikus üzenetnek is tekinthető, hogy a két legnagyobb magyarok lakta járási székhely alpolgármestere, a komáromi Knirs Imre és a dunaszerdahelyi A. Szabó László a 14., illetve 15. helyen egymás mellett szólítják meg a választókat.
Vajas Imre, Egyházgelle polgármestere helyett Polák László, Ekecs község polgármestere indul. A végleges listán szerepet vállalt Fenes Iván, Bős nagyközség polgármestere is.

A Magyar Közösség Pártja választási listája kiegyensúlyozott. A parlamenti tapasztalatokkal rendelkezők mellett az első tíz helyen hat fiatal jelölt szerepel, köztük civilek, akik eddig más területen bizonyították rátermettségüket. Bízunk benne, hogy a közösségi összefogás listájával elnyerjük a választók bizalmát, és így a parlamentben érvényt szerezhetünk a szlovákiai magyarság és Dél-Szlovákia érdekeinek.

Berényi József,
az MKP elnöke

---

Az MKP jelöltlistája /A belügyminisztériumba leadott lista itt tekinthető meg.