Hatodik alkalommal került megrendezésre a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által életre hívott Kárpát-haza Labdarúgó Torna, melynek advent első vasárnapján, november 29-én Diósd adott otthont.

A torna a Kárpát-medence legnagyobb amatőr teremlabdarúgó bajnokságává vált. A sportrendezvény Kövér László, az Országgyűlés elnökének fővédnöksége alatt valósult meg.

A sportolók a tornán négy trófeáért szállt síkra. Nevezetesen: a Székelyföldért Kupáért (melyért az öregfiúk csapatai mérkőztek), az első alkalommal kiírásra kerülő Nemzeti Összetartozás Kupáért és a Kárpát-haza Kupáért (ezeket a vigaszágon győzedelmeskedő csapatok vihették haza), végül pedig az Autonómia Kupáért, melyet idén a labdarúgó-torna története során először felvidéki csapat hódított el.

A november 28-án induló rajton Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Diósd polgármestere, Bogó László örömét fejezte ki azért, hogy hat év után ismét a városba tért vissza a jeles esemény. Buzdító szavakkal látta el a focistákat továbbá György-Mózes Árpád, a Székelyföldért Társaság elnöke és Duray Miklós, a Szövetség a Közös Célokért elnöke is.

A felvidéki gárdát Gubík László edzősködése alatt a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság színe-java adta, legfőképpen lévai, érsekújvári, udvardi és zselízi fiatalok által. A küzdelmek során nemcsak, hogy nem akadtak legyőzőre, de a torna legjobb játékosának járó címet is elhódították Kovács Dominik által.

A Székelyföldért Kupa pedig a Bereg vidékére, Kárpátaljára vándorolt. A másik két kupát, vagyis az első Nemzeti Összetartozás Kupát a gyimesiek, az első Kárpát-haza Kupát pedig az Orbaiszéki Focibarátok csapata nyerte. A két gólkirályt az erdővidéki Lázár János és a hargitai Geréb Levente lettek. A legjobb kapusoknak pediglen a kárpátaljai Zán Krisztián és a marosvásárhelyi Szucher Ervin bizonyultak. Kiosztásra került a Csiki Sándor nevét viselő fair-play díj, melyet a Szilágysági Baráti Kör kapott. A Puskás Akadémia által felajánlott különdíjat pedig az eddigi összes tornán résztvevő Csíkmenaság csapata vehette át.

Csonka Ákos