Járási elnökségi ülést tartott a Magyar Közösség Pártja Nagymihályi Járási Elnöksége. A találkozó a nagykaposi Városi Művelődési Központ galériatermében zajlott 2015. október 7-én. A tanácskozás vezetője Mihók Gábor járási elnök volt, akitől a megnyitót és a napirendi pontok ismertetését követően aktuálpolitikai beszámoló hangzott el.

Az ülés további részében a jelenlévők elemezték az elmúlt időszak politikai történéseit, mind a régiót, mind a Felvidéket illetően. Mihók Gábor beszámolt a jelenlévőknek arról, hogy Grezsa István miniszteri biztos és Haraszti Attila főosztályvezető-helyettes szeptember 29-én Nagykaposra látogatott. Utazásuk célja a Petőfi Sándor Program bemutatása volt, illetve a Magyar Kormány nemzetpolitikai stratégiájáról tartottak szakmai fórumot, amelyen az Ung-vidéki magyar szervezetek képviselőivel folytattak eszmecserét.

A tanácskozás során szó volt továbbá az MKP által indított petícióról, amely elutasítja a migránsok kvóták alapján történő befogadását, illetve kéri, hogy az érvényes helyi népszavazások legyenek kötelező érvényűek a kormány számára, különösen a települések közbiztonságát (pl. menekültügyi intézkedések), környezetvédelmi viszonyait és névváltoztatását érintő ügyekben. A Nagymihályi Járási Elnökség tagjai egyöntetűen támogatták a kezdeményezést, a petíciógyűjtésbe minden alapszervezet bekapcsolódik.

A tanácskozás további részében a helyi ügyekkel kapcsolatos kérdések kerültek terítékre, végül Varga Tibor járási titkár tájékoztatta az egybegyűlteket a közelgő nagymegyeri V. Önkormányzati Szabadegyetemre való utazás részleteiről. Mint kiderült, a rendezvényre idén is szép számmal jelezték részvételi szándékukat az Ung-vidékről.

Varga Tibor

1510mij1 1510mij2 1510mij3

Címkék: Nagykapos,