Komáromban, a Városi Művelődési Központban október 4-én, 17 órai kezdettel tartja a Magyar Közösség Pártja (MKP) idei, központi megemlékezését az aradi vértanúk napja alkalmából. Ünnepi beszédet mond Berényi József, az MKP elnöke. Az emlékesten fellépnek a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor fiataljai.  

A Virtuózok

A Virtuózok a világ első komolyzenei tehetségkutatója, amely 2014 őszétől karácsonyig futott az M1-en. A műsorsorozat soha nem látott nézettséget hozott a saját kategóriájában. Az itt felfedezett fiatal tehetségek népszerűsége és országos ismertsége kiemelkedő. A műsor befejezése óta számtalan felkérést kaptak. Színvonalas rendezvényeken, koncerteken, kiemelt eseményeken szerepelnek, mindenhol zajos sikerrel. Méltón képviselik a műsor fő üzenetét: a tehetség szorgalommal, kitartással, elhivatottsággal párosulva megkérdőjelezhetetlen értéket teremt. A fiatal tehetségek az alkalomhoz méltó programmal mutatkoznak be.

A komáromi fellépők: Rigó Ronald, Lugosi Dániel Ali, Demeniv Mihály, Boros Misi, Sándor Zoltán és Csabay Zsuzsanna. Közreműködik a Hegyvidéki Solti György Zenekar. Vezényel: Bolyky Zoltán

Tehetségkutatás Komáromban

Október 4-én Komáromban megrendezésre kerül a 2016-os Virtuózok komolyzenei tehetségkutató előválogatója is, mely során fiatal tehetségeink megmutathatják magukat, és elnyerhetik az őket megillető figyelmet, hiszen a zsűri döntése alapján bekerülhetnek a 2016-os MTVA Virtuózok című műsorba. Csúcs Krisztina, a Virtuózok marketingigazgatója tájékoztatott bennünket arról, hogy az augusztusi székelyföldi tehetségkutató nagy sikerét követően szervezik meg a révkomáromi eseményt. A zsűri tagjai Eckhardt Gábor és Magyar Margit zenetanárok, zeneiskola-igazgatók, Molnár Levente, világhírű székely származású operaénekes és Peller Mariann, a Virtuózok producere lesznek. „Az előválogató nagyszerű lehetőségeket ad a résztvevő tehetségek számára, ami a mai világ elengedhetetlen követelménye ahhoz, hogy a fiatal zenészek érvényesülni tudjanak. A kiválasztottak számára a Virtuózok produkció fellépési lehetőséget biztosíthat magyarországi és nemzetközi koncerthelyszíneken, nagy segítséget nyújtva ezzel a zenei pályán való előre menetelhez” – mondta Csúcs Krisztina. A Virtuózokról honlap is tájékoztat, melynek elérhetősége: virtuozok.hu.

Októberben a Honvéd jön Galántára

Mint ismeretes, már hagyománynak számít, hogy az MKP nemzeti ünnepeinket méltó rendezvénnyel köszönti. Az 1956-os forradalomra október 19-én Galántán emlékeznek, ez emlékesten fellép a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (a Honvéd) is. Erről részletesen az MKP honlapja (www.mkp.sk) is tájékoztat.

Oriskó Norbert (Megjelent a Szabad Újságban, illusztrációs fotó)