A Duna és a bősi vízi erőmű üzemvíz-csatornája közti kis település, Nagybodak lakói 2014 novemberében, az önkormányzati választásokon másodszor is bizalmat szavaztak a mosolygós, mindig készséges és jókedvű polgármesterüknek, Soós Róbertnek. Az MKP is büszkén és elismeréssel fogadta a hírt, hiszen polgármesterként - a környékbeli településeket beleértve - egyedüliként képviseli a Magyar Közösség Pártját. Nyolcvan nappal a megválasztása után azonban súlyos tragédia érte őt. Egy rendhagyó orvosi vizsgálat közben ereiben elszabadult egy kósza vérrög, ami tüdőembóliát okozott. Ezután kómába esett.  Elvesztette beszédkészségét, nem tudott mozogni, nem reagált az ingerekre – teljes ellátásra szorult. A szlovák egészségügy által felállított kórmeghatározás esélyt sem adott felépülésének. Családja mégsem adta fel, kereste a lehetőséget a gyógyulásra. Ausztriában felcsillant a remény. Egy bécsi szanatórium tüdő- és ideggyógyász szakorvosának felügyelete mellett biztató javulás állt be az állapotában. A speciális akupunktúrás kezelésnek köszönhetően tüdejének kapacitása 99 százalékban helyreállt, önállóan lélegzik, és az idegrendszeri működése is javul. Mindeközben a család embert próbáló időszakot él át. Az egészségügyi biztosítónál kérvényezte a külföldi kezelés támogatását, ám azt a mai napig nem bírálták el. A súlyos anyagi terheket már alig bírják a nyugdíjból élő szülők és a szülési szabadságon lévő feleség. De a reményt nem adják fel, vissza akarják kapni fiukat, a férjet, az egyéves kislány édesapját, a falu polgármesterét. A Csallóközi Falvak és Városok Társulása levélben fordult a Dunaszerdahelyi járás polgármestereihez, fogjanak össze és segítsék a családot – amilyen módon csak lehet. A család beleegyezésével számlaszámot nyitottak a Szlovák Takarékpénztárban (Slovenská sporiteľna), hogy adományaikkal anyagi segítséget nyújtsanak Soós Róbert gyógyításához.

Az MKP Dunaszerdahelyi Járási Elnöksége is felhívással fordul a járás MKP-szervezeteihez, önkormányzati képviselőkhöz, barátokhoz, ismerősökhöz, hogy aki teheti, segítse és támogassa a beteg mielőbbi felépülését. A család köszöni, és hálás minden jó szándékú ember támogatásáért.

Ugyancsak felhívással fordulnak Soós Róbert érdekében Sárosfa, Vajka, Nagyszarva, Felbár és Felsőpatony községek polgármesterei is, akik már eljuttatták adományukat a feltüntetett számlaszámra. Felhívásukban kérik, hogy lehetőségükhöz mérten támogassák Soós Róbert felépülését. „Tesszük ezt annak reményében, hogy visszakapja az élet legnagyobb ajándékát, az egészséget. Hisszük, hogy a kezelés végeztével boldogan ölelheti át kislányát és szerető feleségét” – olvasható az MKP központjába küldött levelükben. A felső-csallóközi régió és a Tőkési-ág mikrorégió polgármesterei is felhívást tettek közzé. A cél közös, segíteni a nagybodaki polgármester kezelését.

Berényi József, az MKP elnöke is támogatja a kezdeményezést, és erre kéri az MKP tagságát is.

Soós Róbert számlaszáma: Szlovák Takarékpénztár dunaszerdahelyi fiókja / Slovenská sporiteľna, pobočka Dunajská Streda

0191938260/0900