Tisztelt Hölgyeim/Uraim!
A Magyar Közösség Pártja nevében felhívom szíves figyelmüket arra, hogy az oktatási petíciós bizottság – Fibi Sándor, Vojtek Katalin és Filip Zachar - demonstrációt szervez 2015. szeptember 25-én (pénteken) Komáromban, a Klapka téren 16:30 órakor.

Az oktatási minisztérium a 26 452 aláírással támogatott petíció ellenére sem volt hajlandó módosítani a kerettantervet, és csupán egyéves haladékot kapott a kisiskolák felszámolása is, ami a magyar oktatási nyelvű iskolák 46 százalékát érinti. A petíciós bizottság célja a demonstrációval jelezni, hogy célkitűzéseinket nem adjuk fel, és tiltakozunk az oktatási minisztérium minden szakmaiságot nélkülöző, rólunk - nélkülünk hozott döntései ellen.

A MKP elnökeként felszólalásommal is támogatom a kezdeményezést a demonstráció helyszínén, kinyilvánítva kiállásunkat közös ügyünk mellett. Járási titkárságaink révén is továbbítottuk a felhívást tagságunk felé, hogy minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet a magyar nyelvű oktatás ily módon való támogatására. Ezúton is arra kérem, vegyenek részt a megmozduláson, hogy minél nagyobb számban adhassunk hangot véleményünknek.

Kérem, támogassák a magyar nyelvű oktatás ügyét részvételükkel a komáromi demonstráción.

Üdvözlettel

Berényi József,
az MKP elnöke