Szórakoztató családi napokat tartottak Dobóruszkán I. Dobófeszt néven augusztus 15-16-án. A község MKP-s polgármestere, Lakatos Erika és a helyi önkormányzat szervezésében megvalósuló esemény keretében főzőverseny, vízifutball, számos koncert és szórakoztató előadás, tűzijáték és utcabál várta a kikapcsolódni vágyókat.

A rendezvény megnyitóján Lakatos Erika polgármester asszony és Mihók Gábor, az MKP Nagymihályi járási elnöke üdvözölte az egybegyűlteket. Lakatos Erika beszédében hangsúlyozta a közösséget összefogó programok fontosságát, a lakosság aktív bekapcsolódását mind a község jövőjét illető tervezésbe és munkába, mind a közös pihenést, szórakozást szolgáló programokba. Mihók Gábor gratulált a tartalmas rendezvényhez, majd a hős egri várvédőt, Dobó Istvánt, a falu szülöttjét idézve - „A falak ereje nem a kőben van, hanem a védők lelkében” - kifejtette, hogy: „Látva a mai rendezvényre ellátogató nagyszámú közönséget, s korábbi tapasztalataimra is alapozva, biztos vagyok benne, hogy a dobóruszkai polgárok egy tevékeny, községükért tenni akaró közösséget alkotnak, ami megmutatkozik a hétköznapokban is, az év minden napján. Csak így tovább!“

A program során Lakatos Erika okleveles elismerésben részesítette Kozák Antóniát, aki a világ legnagyobb papírszalvéta-gyűjteményét tudhatja magáénak. A dobóruszkai gyűjtő hetvenötezer különböző szalvétából álló gyűjteményével a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült.

A rendezvényen felállított MKP-s sátor alatt a résztvevők egy pohár bor vagy ásványvíz mellett megpihenve érdeklődhettek a pártot érintő aktuális információkról, a jövőbeni programokról, illetve tervekről is. (vt)

Címkék: Dobóruszka,