„Imádság és Konferencia a veszélyben lévő magzatokért – gyermekekért“  mottóval tartotta Siófokon 2015. július 14. és július 19. között IX. Nemzetközi Nevelőszülői Találkozóját és Konferenciáját a MAGYISZ. A  találkozó és konferencia felett védnökséget vállaltak többek között  Németh Gabriella, az MKP szociális és családügyi alelnöke, Pozsony-megye alelnöke, és Zupkó Mária, az MKP szociális és egészségügyi tanácsának tagja, valamint a Carissimi Nonprofit  Alap  kuratóriumának tagja. Németh Gabriella alelnök szakmai előadása a szlovákiai gyermekvédelmi törvények mellett a korai megelőző központok szükségességére mutatott rá, valamint létrehozásuk, fenntartásuk és működésük rendszerébe nyújtott betekintést.

Németh Gabriella alelnök asszony a konferencia zárónapján megkoszorúzta Balatonlellén a Gyermekáldozatokért és gyermeki jogokért, a MAGYISZ által emelt emlékművet.

A Nevelőszülők Konferenciája rendkívül fontos nemcsak a gyermekek és a nevelőszülők, hanem a családok együttműködése miatt is. Jó alkalom arra, hogy a szakmai előadások elősegítsék szakmai továbbképzésüket, egymást tanácsokkal segítsék, tapasztalatokat cseréljenek és a gazdag kulturális programok mellett új barátságokat kössenek. A nagycsaládosoknak, a gyermekeknek és nevelőszülőknek a MAGYISZ segítsége nélkül nem lett volna lehetőségük arra, hogy a Siófoki Ezüstparton legalább az itt töltött 6 napig mentesüljenek a mindennapi gondoktól és megpihenve, feltöltődve folytathassák munkájukat. Az esemény kitűnő lehetőséget nyújtott kapcsolatteremtésre és a civil szervezetek tapasztalatcseréjére is. A rendezvény főszervezője Dr. Orbán István, a Civil Szervezetek Nemzetközi Konföderációjának elnöke, valamint Kocsis Jánosné, a MAGYISZ elnöke volt.

A MAGYISZ IX. Nemzetközi Nevelőszülői Találkozóján és Konferenciáján Siófokon  540 gyermek és nevelőszülő vett részt.

1507_g5 1507_g4 1507_g3 1507_g2 1507_g1

Az MKP sajtóosztálya

Címkék: Németh Gabriella ,