A Csilizközben, Szap községben július 4-én szervezte meg a helyi önkormányzat az első Szapi Halásznapot. A dunai település programjából nem hiányozhatott a halászléfőző verseny sem. Az MKP csapata is benevezett, a csiliznyáradi helyi szervezet tagjaival, illetve a párt parlamenti képviselőjelöltjeivel kiegészítve.

A jó hangulatú rendezvényen tíz csapat mérte össze erejét a halászléfőző versenyen. Az MKP csapatában Csicsay Sándor, Horváth Károly, Rácz Tibor, Sándor Zoltán, Miklós Dénes csiliznyáradi tagok, illetve Bögi Tímea Csilizradványról és A. Szabó László, valamint Karaffa Attila Dunaszerdahelyről vettek részt. A csapat főszakácsa Csicsay Sándor volt. Kivétel nélkül csak dunai halak kerültek a bográcsba, amelyet gondos alapossággal készítettek elő.

Az eredményhirdetés elején Miklós Ferenc mérnök, Szap község polgármestere köszöntötte a jelenlevőket. Mindegyik csapat elismerő oklevelet vehetett át a polgármestertől, Nagy Iván etnológustól és a támogatóktól. A zsűri úgy értékelte, hogy az MKP csapatát a dobogó 3. helye illeti meg, így bronzéremmel zárták a Halásznapot.

Bőséges program várta a rendezvényre érkezőket késő estig. Többek között megtekinthető volt Nagy Iván néprajzkutató kiállítása is, amely a csallóközi halászat múltjáról szólt.
-mkpdsz-

Címkék: Szap,