Időközi polgármester választásokra került sor a Rimaszombati járásbeli Várgede községben. Hét induló jelölt közül a választásokat nagy fölénnyel az MKP színeiben induló Jakab Katalin nyerte meg.

2015.július 4-én családi nap keretén belül köszönte meg a választóinak a bizalmat. Az előkészületek egész héten folytak, nemcsak a helyiek, hanem a Rimaszombati Járási Elnökség tagjai is lelkesen készült a szombati napra. A nagy számban összegyűlt hazaiak és a meghívott vendégek köszöntésével kezdetét vette a szórakozás és a játék. Auxt Ferenc, az MKP járási elnöke, Cziprusz Zoltán, az ICs járási elnöke munkájukkal nagyban hozzájárultak, hogy emlékezetesebbé tegyék ezt a napot a várgedeiek számára. Már a kora reggeli órákban felállították a kultúrház udvarán az MKP sátrát, amely alatt üdítőt, apró ajándékokat, cukorkát osztottak a gyerkőcöknek. A gyerekek hamar birtokba vették a hatalmas trambulint, a lányok főleg a felállított légvárakat mászták meg, a fiúk pedig a kijelölt téren a kvad autókon „motorozhattak“. A gulyásról a polgármester asszony gondoskodott, ami délre el is készült és maradéktalanul elfogyott. Az ebéd után Auxt Ferenc, Cziprusz Zoltán és Agócs Gyula virágcsokorral gratuláltak Jakab Katalinnak, s kívántak kitartó, eredményes munkát a falu élén.

A frissen megválasztott polgármester köszönetét fejezte ki az MKP járási vezetőinek a családi nap megszervezésében vállalt segítségért. Elmondta, korábban már volt polgármester, sőt az MKP helyi szervezet elnöke is, de ez az első alkalom, hogy az MKP részéről ilyen odafigyelést, segítséget kapott. Ezzel a nap hivatalos része befejeződött, de az utcabálon még az összegyűltek tovább szórakozhattak.

Írta: Molnár Zsuzsa

Címkék: Várgede,