Járási elnökségi ülést tartott a Magyar Közösség Pártja Nagymihályi Járási Elnöksége Nagykaposon. A találkozó a Városi Művelődési Központ galériatermében zajlott 2015. június 24-én.
A tanácskozás vezetője Mihók Gábor járási elnök volt, akitől a megnyitót és a napirendi pontok ismertetését követően aktuálpolitikai beszámoló hangzott el. Az ülés fő részében a soron következő nyári rendezvényekről, programtervekről volt szó. A járási elnökség tagjai által elmondottak alapján, az MKP alapszervezetek az Ung-vidék legtöbb településén a helyi önkormányzatokkal közösen készítik a nyári közösségi programokat, miközben több településen egyéb rendezvények is tervben vannak.

Mihók Gábor röviden összegezte a június eleji csicseri Beszéljük meg! fórum  tapasztalatait. Mint az elhangzott, a csicseri találkozó célja az volt, hogy az MKP által tavaly közvitára bocsátott A szlovákiai magyar közösség megmaradásának és gyarapodásának, valamint Dél-Szlovákia gazdasági felzárkóztatásának intézményi feltételei című dokumentum részleteit ismertessék az Ung-vidéki polgárokkal. Őry Péter előadására nemcsak a helyiek voltak kíváncsiak, hanem a régió számos pontjáról érkeztek érdeklődők. A járási elnökség egybehangzó véleménye, hogy folytatni kell az MKP autonómiakoncepciója részleteinek szakemberek általi ismertetését. A tervek szerint nyár végén a tervezet gazdasági szempontjai kapcsán újabb találkozót tartanak, miközben a járási iroda törekszik rá, hogy minél több közösségi eseményen jelen legyen a nyár folyamán, ahol ugyancsak lehetőség nyílik a dokumentumról való eszmecserére. Mihók Gábor továbbá beszámolt arról a szakmai egyeztetésről, amit az MKP Ung-vidéki polgármesterei számára szervezett a közelmúltban a várható EU-s pályázati lehetőségek ismertetése céljából. A találkozó során Varga Tibor, járási titkár ismertette a III. Martosi Szabadegyetem programját, melyre minden korosztályt várnak a szervezők.

A járási elnökség zárszóval ért véget.

1506_mi3 1506_mi2 1506_mi1

Címkék: Nagykapos,