2015. június 6-án rendezte meg a Csallóközi Sport és Kultúra polgári társulás az első nagyszabású Felvidéki Juniálist Dunaszerdahely városrészében, a sikabonyi focipályán.

Bőséges program várta a napsütéses hétvégi szombaton a kilátogatókat. Kedvére talált elfoglaltságot kicsi és nagy, fiatal és idős egyaránt. Volt rendőrkutyás bemutató, de a tűzoltók is jelen voltak és a gyerekek kipróbálhatták a képzeletbeli tűzoltást is. A különböző sport szerelmeseinek többféle bemutatóval kedveskedtek a szervezők.

A Felvidéki Juniálist Karaffa Attila önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki örömét fejezte ki a szervezőknek és Fitus Szabolcs ügyvezető elnöknek, hogy egy új családi rendezvényt indítottak el a városban. „A szervezők, a Csallóközi Sport és Kultúra Polgári Társulás nagy fába vágta a fejszéjét, amikor nekiállt a juniális megszervezésének. Az első alkalom mindig emlékezetes marad, bármit is szervezzünk. Ebből mindig tanulunk. Ragyogó napsütés, jó hangulat, ízletes finomságok várnak mindenkire a mai napon. Nem lesz hiány zenéből, sportból, játékból sem, hiszen a szervezők gondoskodtak mindenről. Nekünk csak egy dolgunk van: kikapcsolódni és lehetőségeink szerint bekapcsolódni a programokba. A fárasztó hét után az embernek szüksége van a pihenésre, a feltöltődésre. Mindannyiunknak lételeme a pihenés és a szórakozás. A Felvidéki Juniális erre hivatott a Csallóköz szívében” – mondta nyitóbeszédében az MKP önkormányzati képviselője.

Koraeste már a zenéé volt a főszerep. Fellépett Bátorkesziről Pécsi Virág Veronika, a bécsi René Krága és a Kobold zenekar. Az est pedig igazi csemegét tartogatott mindenki számára, hiszen a nagyérdeműt szórakoztatta a dunaszerdahelyi Bertók Pityu, egy fergeteges élőkoncertet adott az Apostol együttes, majd az LL Junior és Zoltán Erika is énekelt a juniálison. A régióban a jól ismert DJ Meszi – Mészáros Ottó vezetésével hajnalig rophatták a táncot a szép számban kilátogató vendégek.

A Magyar Közösség Pártja is jelen volt a rendezvényen. A felállított sátorban ingyenes arcfestés, kézművesség várta a gyerekeket, illetve az ugrálóvárat is kipróbálhatták a gyerekek. Nyereményjáték is várta a sátorhoz érkezőket. A sorsolást maga a pártelnök, Berényi József végezte el, akit a színpadon köszöntöttek születésnapja alkalmából. Ugyancsak az MKP sátrában dedikált a Felvidék válogatott csapatkapitánya is, Novota Zoltán Motyó.

Az MKP képviselőjelöltjei közül ellátogatott a rendezvényre A. Szabó László, Bognár Éva, Tóth Ernő, Stercel Olivér, Horony Ákos, Veres Gábor, Orosz Csaba, Méry János, Óváry Péter, illetve Karaffa Attila, aki az MKP programjait szervezte a juniálison.

-mkpdsz-

Címkék: Sikabony,