Rozsnyón május 15-én tartották az MKP járási konferenciáját. Ezúttal is - a járásra jellemzően - magas volt a részvétel . A küldöttek 85,71%-a vett részt a járás legmagasabb fórumán.

A rendezvényen részt vett Berényi József elnök és Forró Krisztián elnökségi tag is. Az MKP vezetője egyebek mellett a politikai eseményekről és az aktuális helyzetről tájékoztatta a jelenlévőket. Forró Krisztián a kampány fontosságáról tartott előadást a járás küldötteinek. A járási konferencia további vendégei voltak: Susányi Mária, a Via Nova ICS járási elnöke és országos elnökségi tagja, valamint Nagy György, Kassa megyei képviselő.

Porubán Ferenc járási elnök beszédében beszámolt az elmúlt időszak választási eredményeiről, a járásban élők legégetőbb gondjairól, szólt a Gömöri Összefogás Napjáról, és kiemelte, hogy bízik a küldöttek előremutató döntésében.

A Rozsnyói járás a párt határozata értelmében 5 képviselőjelöltet állíthatott a 2016 márciusában esedékes parlamenti választásokra. A konferencia fontosnak tartotta, hogy a régiók – Szoroskő, Rozsnyó és környéke, Pelsőc - arányosan legyenek képviselve. Mindemellett lehetőséget és teret adtak a fiataloknak és a nőknek is. Ennek értelmében a legfiatalabb jelölt, Beke Beáta (Via Nova ICS, Lekenye) lett a listavezető. A további jelöltek: Végső Viktor (Rozsnyó), Koľvek Alica (Hárskút), Szaniszló Adrian (Pelsőc) és Horváth István (Tornagörgő).

Címkék: Rozsnyó,