Jelöltállító és tisztújító MKP járási konferencia zajlott a Kassa - környéki járásban 2015. május 15-én a Szepsi Városi Művelődési Központ nagytermében. A konferencia fő program pontja a 2016-os parlamenti választások képviselőjelöltjeinek megválasztása és tisztújítás volt

A konferencián részt vett Berényi József, az MKP elnöke, Forró Krisztián, az Országos Elnökség tagja, valamint Mihók Gábor, az MKP Nagymihályi járási elnöke.
Az ülést Zachariaš István vezette. A munkabizottságok megválasztása után Iván László járási elnök beszámolója következett, aki beszéde végén bejelentette, hogy már nem indul a járási elnöki posztért, de munkájára továbbra is számíthatnak. Majd mindenkinek megköszönte a 22 éves együttműködést és a támogatást. Berényi József beszélt a parlamenti választások fontosságáról és Köteles László beszámolóját bővítette ki a jelenlegi politikai helyzetről. Majd Zachariaš István Kassa megye jelenlegi helyzetéről ismertette a megjelenteket.

A 2016-os parlamenti választások jelöltállítása mellett a konferencia új járási elnököt is választott Köteles László személyében, aki egyben a Kassa–környéki járás listavezetője is lett a parlamenti választásokon.
Az országos listán jelöltként a járást képviseli még Gergely Papp Adrianna, Iván Tamás, Zachariáš István és Hangácsi Mihály. A konferencia keretén belül a leköszönő járási elnöknek, Iván Lászlónak a járási elnökség és Berényi József is megköszönte sokéves munkáját.

Címkék: Szepsi,