2015. április 10-én Alsóbodokon került sor a Magyar Közösség Pártja Nyitrai járási konferenciájára. Balkó Róbert járási alelnök üdvözölte a konferencia küldötteit és vendégeit.
Ladányi Lajos járási elnök értékelte az előző járási konferencia óta eltelt időszakot. Beszédében külön kitért az ifjúsággal való együttműködés, valamint a közösségépítés fontosságára, és beszámolt a 2014-es év választási eredményeiről. Farkas Iván országos elnökségi tag, az MKP Nyitra megyei frakcióvezetője szólt a megyei önkormányzatban végzett munkáról. Berényi József, a párt országos elnöke az érdekképviselet fontosságát hangsúlyozta és a választási esélyeket elemezte. Kijelentette, a jó lista mellett elengedhetetlenül szükséges a jó választási program is.

A közgyűlés küldöttei megválasztották a jövő évi parlamenti választások képviselőjelöltjeit Ladányi Lajos és Šonkoľ Zoltán személyében, valamint az Országos Tanács póttagjait is.
Az általános vitában a küldöttek szóltak Nyitra-vidék magyarságának legégetőbb problémájáról: az iskolaügyben kialakult helyzetről. Bárdos Gyula és Szigeti László, az MKP országos elnökségének tagjai igyekeztek tanácsokat adni a néhány éven belül kialakítandó központi magyar alapiskolát illetően.