Az MKP Dunaszerdahelyi Járási Elnöksége a tisztújító járási konferencia után 2015. március 11-én tartotta meg első, alakuló ülését. Menyhárt József elnök üdvözölte az újonnan megválasztott elnökség tagjait és rövid székfoglaló beszédében az összehangolt, jól szervezett munkára, aktív cselekvésre és az állandó kapcsolattartásra, valamint a folyamatos információcserére kérte a testület tagjait. Hangsúlyozta: fontos, hogy a párt járási szinten minél több csatornán szólaljon meg – ezen belül minél hitelesebben és szakmailag a lehető legfelkészültebben. Az elkövetkező időszakra vonatkozóan különös hangsúlyt helyezett az elnök a helyi szervezetekkel való kapcsolattartásra, a folyamatos tájékozódásra és tájékoztatásra. A cél ugyanis az, hogy a Dunaszerdahelyi járás a legjobb eredményt érje el a 2016-os parlamenti választások során.

Az ülésen a testület két alelnököt választott tagjai sorából: a felső-csallóközi régióból Bárdos Gábort, Somorja város polgármesterét, az alsó-csallóközi régióból pedig Bacsó Lászlót, Nyárasd község polgármesterét. Mindkét alelnök a saját régióján belül működő helyi szervezeteket összefogva segíti majd az elnök munkáját.

A járási elnökség áttekintette az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékünnepségeinek időrendjét a járásban, amelynek alapján több helyszínen koszorút helyeznek el a hősök emlékére.
A járási elnökség következő ülését 2015. március 30-án tartják. (bi)

1503dsz1 1503dsz2 1503dsz3 1503dsz4 1503dsz5