Az MKP Tőketerebesi Járási Elnöksége 2015. március 1-jén immár negyedik alkalommal adta át a Helytállás a Bodrogköz magyarságának megmaradásáért díjat, melyet idén a CSEMADOK Királyhelmeci Területi Választmánya kapta. Ferenc György felvidéki szobrászművész alkotását, a fából faragott, kő talpazaton álló angyalt a választmány elnöke, Kopasz József vette át. Ezt az elismerést a szervezet sokéves kitartó munkájáért kapta, mellyel jelentősen hozzájárult a magyar kultúra megőrzéséhez, ápolásához a Bodrogközben.

A díjátadási ünnepség a perbenyiki kultúrházban zajlott, ahol ünnepi beszédet Szesztay Ádám, Magyarország kassai főkonzulja mondott.

A díjat Szuperák Mária, az MKP Tőketerebesi Járási Elnökség elnöke, a párt országos elnökségének tagja, Furik Csaba, a járási elnökség alelnöke, Kassa megye képviselője, valamint a vendégek közül Szesztay Ádám, Magyarország kassai főkonzulja és Zachariás István, Kassa megye alelnöke adták át. Köteles László, a CSEMADOK Országos Választmányának alelnöke mondott köszönetet a szervezet nevében az MKP-nak.

A CSEMADOK kulturális csoportjai előadásukkal növelték az ünnepség színvonalát.

Címkék: Bodrogköz,