Önkormányzati képviselők és polgármesterek rúgták a bőrt határtalanul Nagyszelmencen, ahol második alkalommal szervezték meg a Gilányi László Emléktornát. A baráti hangulatú sportrendezvényt a Dobó Istvánról elnevezett alapiskola tornatermében tartották február 21-én. A versengő csapatokat főleg környékbeli községek önkormányzati testületeinek tagjai alkották.
Felvidékről, azon belül az Ung-vidékről, a nagyszelmenci, a szirénfalvai, a budaházai, a kaposkelecsényi és a dobóruszkai önkormányzat állított ki csapatot, Kárpátalját Kisszelmenc-Palágykomoróc és Téglás képviselte, az anyaországból Nagyszelmenc testvértelepülésének, Vámosújfalunak a csapata érkezett. A jó hangulatban lezajlott tornát idén a főszervező szerepét is ellátó Kaposkelecsény nyerte, így ők vihették haza az első helyezettnek járó vándorserleget. A második helyezett Szirénfalva, a harmadik Budaháza lett.

Mint megtudtuk, az esemény célja kezdetektől a szórakozás és a magyar önkormányzatok közötti kapcsolatok erősítése. A Gilányi László Emléktorna elődje a hat alkalommal megszervezett farsangi futballtorna volt, amit bár mindig Nagyszelmencen tartottak, minden évben más önkormányzat szervezett. Ezt az elvet követi az emléktorna is, amivel a 2013 telén, 72 éves korában elhunyt Gilányi László emléke előtt tisztelegnek a szervezők. Nagyszelmenc egykori polgármestere, majd alpolgármestere a régió köztiszteletben álló személyisége, az MKP Nagyszelmenci Alapszervezetének hosszú éveken át lelkes és tevékeny elnöke, illetve a Nagymihályi Járási Elnökség tagja volt.

Varga Tibor

Címkék: Nagyszelmenc,