Dunaszerdahelyen jókedv, pezsgő, torta, ünneplés volt a Magyar Közösség Pártjának eredményváróján. Minden okkal.

Hájos Zoltán (MKP, 3194 szavazat) egyértelmű győzelmet aratott, több mint hétszáz szavazattal verte a Most-Híd jelöltjét, Csicsai Gábort (2371). A városban további három független polgármesterjelölt indult, ők 3-5. helyen végeztek, köztük a legeredményesebb Dakó Sándor, aki több mint ezer szavazatot szerzett, megelőzve Kulcsár Lajost és Sebők Pált.

A 25 tagú testületben 16 tagja lesz az MKP-nak, a Most-Híd 4 képviselőt juttatott be az önkormányzatba, amelybe ugyancsak 5 független jelölt is bejutott.

Az MKP képviselői: Brunczvik Tünde, Herceg Andrea, Domonkos Tamás, Gútay László, Karaffa Attila, Nagy Iván, A. Szabó László, Garay László, Hodosy Szabolcs, Horony Ákos, Horváth Zoltán, Bugár György, Hakszer Roland, Kanovits György, Molnár Zoltán, Puha György.
A legtöbb szavazatot az egész városban az MKP-s Karaffa Attila kapta. Hájos Zoltán harmadszor lett polgármester. Az MKP sorozatban a hetedik polgármester-választást nyerte meg.

Hájos Zoltán köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ehhez a sikerhez, és a dunaszerdahelyi választópolgároknak, a jelölteknek, stábnak. „Egyértelmű eredmény született. A dunaszerdahelyiek elismerték a négy éves munkánkat. Bízom abban, hogy ez a lendület kitart 4 évig. Dunaszerdahely példát mutat a Csallóköznek, és a Felvidéknek. Köszönjük!” – mondta.

Az eredményvárón ott volt az MKP országos elnöke, Berényi József MKP-elnök is, aki fantasztikusnak nevezte a dunaszerdahelyi eredményt. Örömmel számolt be arról is, hogy országos viszonylatban a pártok között az MKP a harmadik legeredményesebb párt (a Smer és a KDH után), ami a párt szempontjából komoly sikernek tekinthető, ugyanakkor feladat is közösségünk képviseletére.

Felvidék.ma, ON