Komárom és a szlovákiai Révkomárom szervesen összetartoznak, és fontos lenne, hogy ez a kapcsolat minden szinten erősödjön - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Czíria Attila révkomáromi polgármesterjelölt, az MKP Országos Elnökségének tagja, valamint Berényi József MKP-elnök hétfői budapesti tárgyalásán.

A magyar kormányfő üdvözölte, hogy Komáromban megvalósult az MKP és a Most-Híd összefogása, és támogatását fejezte ki a két párt közös jelöltjének.

A megbeszélésen szorgalmazták a határon átnyúló térségi projektek folytatását, az erődrendszerben rejlő lehetőségek jobb kihasználását, valamint kiemelték a megújuló komáromi híd jelentőségét.

A felek áttekintették a magyar tannyelvű kisiskolák és szakiskolák, valamint a felvidéki magyar színházak helyzetét. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: a felvidéki magyar identitás megőrzését szolgáló intézmények továbbra is számíthatnak a magyar kormány támogatására, beleértve a szükséges anyagi források biztosítását is.

Megvitatták ezen kívül a magyar kormány javaslatait újabb magyar-szlovák határátkelők megnyitásáról, illetve a komáromi térség gazdasági és munkaerő-piaci helyzetét. Az MKP elnöke szorgalmazta a Miskolc-Kassa autópálya-összeköttetés mielőbbi megvalósítását.

Az MKP sajtóosztálya
2014. november 3.

Címkék: Orbán Viktor