Életének 62. évében meghalt Neszméri Sándor felvidéki magyar újságíró.

Neszméri Sándor 1952. november 17-én született Alsószeliben (Galántai járás). A galántai magyar gimnáziumban érettségizett (1971), majd Lengyelországban, a krakkói Jagelló Egyetemen szerzett történelem szakos diplomát. Számos felvidéki lapnak volt a munkatársa (többek között: Nő, Új Ifjúság, Szabad Újság, legutóbb az Önkormányzati Szemle). Magyarországon is jól ismerik a nevét, hiszen a Duna Televízió pozsonyi tudósítója is volt, valamint a Magyar Nemzet napilap szlovákiai főmunkatársa. Jelentős volt közéleti tevékenysége is, a Csemadokban évekig meghatározó szerepet töltött be.

Az MKP közlönyét, a Hírvivőt több éven át szerkesztette.
Emlékét tisztelettel őrizzük.

---

Drága Sanyi! Sanyi Drága!

Te szólítottál így mindenkit magad körül, jelezve kapcsolatod minőségét munkatársaid, ismerőseid felé. Már nem fogjuk Tőled hallani ezt a gáláns megszólítást, ahogy nem telefonálhatunk neked többé, hogy mondd meg gyorsan, hogy írják helyesen… mondd meg gyorsan, hogy kell magyarra fordítani… Te kapásból megmondtad! Mert szinte mindent tudtál. Két lábon járó szótár és lexikon voltál. És nemes lelkű, jó ember. Mindnyájan szerettünk, és jó volt veled együtt dolgozni. Rengeteget tanultunk tőled. Nemcsak helyesírás terén.

Megdöbbenve nézünk magunk elé, alig bírjuk felfogni, hogy többé már nem vagy közöttünk. Nagyon fogsz hiányozni családodnak, rokonaidnak, de nekünk is. Mindenkinek, aki szeretett, és akit Te is szerettél.

Az MKP Sajtóosztálya