A Magyar Közösség Pártja fél év alatt három sikeres választáson jutott túl – a tavalyi őszi megyei, a márciusi köztársasági elnöki és a májusi EP-választáson. Így nemcsak a megyei, hanem az Európai Parlamentben is megmarad a képviseletünk. Ma Szlovákiában a közvélemény olyan pártnak tekinti az MKP-t, amely ezen választások sikerei után komoly eséllyel indul a parlamenti választáson. A 2010-es parlamenti választás óta az MKP az egyedüli párt, amely visszaszerezte a parlamenti bejutás esélyét. Ezért nagy köszönet jár a választóknak, akik kitartóan hitet tesznek az MKP politikája mellet. A párt továbbra is az ő érdekeik védelmét kívánja ellátni. Munkásságunk, célkitűzéseink két pilléren alapulnak: a magyarság megmaradásának biztosításán és Dél-Szlovákia gazdasági felemelkedésén. Az MKP ismételten kinyilvánítja, hogy célkitűzései nem szolgálnak mást, mint a magyarság több mint 110 ezres fogyásának megállítását, és Szlovákia leszakadó régióinak felzárkóztatását.

Az MKP OT nagyra értékeli és köszönetét fejezi ki Bárdos Gyulának a köztársaságielnök-választáson elért kiváló eredményéért.

Az MKP Országos Tanácsa külön elismerését fejezi ki az EP választási listán a két közismert politikus, Csáky Pál és Farkas Iván mellett szereplő tizenegy ambiciózus, tettre kész és jól képzett fiatal jelölt munkáját illetően is, hiszen jelentős mértékben hozzájárultak a szép eredmény eléréséhez, egyben a közösségünk érdekében végzett további ténykedésre buzdítja őket.

Az MKP OT rendkívül fontosnak tartja az idei év harmadik választását is, melynek során helyi közösségeink a polgármesterekről és a helyi önkormányzatok képviselőiről döntenek. Településeink gazdasági, társadalmi, kulturális és szellemi fejlődése nagymértékben a helyi választott tisztviselőktől függ. Mindemellett magyarságunk megtartásának alappilléreit is a helyi szervek alkotják, ezért fontos, hogy a magyarok által is lakott települések vezetői azokból a jelöltekből kerüljenek ki, akik szakmailag és erkölcsileg is megfelelnek az elvárásoknak.

Az MKP OT ezúton gratulál Andrej Kiska köztársasági elnöknek vasárnapi beiktatásához, ismételten kifejezi azon elvárását, hogy aktívan vállaljon részt a szlovákiai magyarokat sújtó asszimilációs folyamatok elleni küzdelemben.

A Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsa köszöni Bauer Edit tízéves és Mészáros Alajos ötéves munkáját az Európai Parlamentben. Egyúttal gratulál Csáky Pálnak az európai parlamenti mandátum megszerzéséhez.

Pozsony, 2014. június 14.