A szlovákiai EP-választásokon a választási részvétel (13%) negatív rekordot döntött. Az MKP 6,53 százalékkal bejutott az Európai Parlamentbe. Mandátumot szerzett listánk vezetője, Csáky Pál.

„Megőriztük az európai parlamenti képviseletünket, ráadásul Szlovákiában az Európai Néppárt pártjai győztek, hiszen 6 képviselőt juttatnak ki az EPP tagpártjai, ez is jó hír" – fogalmazott Berényi József MKP-elnök. Hozzátette, köszönet jár mindenkinek, aki az MKP listáját választotta. Ugyanakkor elmondta, az alacsony részvételi arány nem jó a demokrácia szempontjából, ám az eredmény a párt számára kedvező, hiszen a 6,53 százalékos eredmény magasabb, mint amit általában a közvélemény-kutatók a pártnak mértek. „Csáky Pál személyében olyan politikus kerül ki közülünk az Európai Néppárt soraiba, aki az európai politikát nagyon jól ismeri, kapcsolatokkal rendelkezik, és biztos hogy nagyon pozitív módon hozzájárul majd a bennünket érintő negatív folyamatok megállításához és megfordításához" - mondta Berényi.

Csáky Pál európai parlamenti képviselő: „Külön megköszönöm választóinknak a hűséget és a kitartást, köszönöm mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a sikerhez, köszönöm jelölttársaimnak is az áldozatos munkát és a kitartást."

Köszönet a jelölteknek, kiemelten Farkas Ivánnak

A párt székházában Berényi József és Csáky Pál egyaránt köszönetet mondott a többi jelöltnek is. Mindannyian kivalóan teljesítettek, és nagyban hozzájrultak az MKP sikeréhez. Kiemelt köszönet jár Farkas Ivánnak, aki "improvizatív módon", az utolsó pillanatban vállalta a jelölést. Komoly munkát végzett a kampány során, óriási érdeme van az MKP választási sikerében.

 

Címkék: Berényi József ,