Május 24-én választjuk az Európai Parlament képviselőit. Csáky Pál, Farkas Iván, Berényi József, Bauer Edit és Bárdos Gyula nyilatkoznak az európai parlamenti választások jelentőségéről, fontosságáról.

Bauer Edit, az MKP európai parlamenti képviselője: "Május 24-én Szlovákia 13 európai parlamenti képviselőt választ. Velünk vagy nélkülünk. Rajtunk múlik, lesz-e, aki bennünket, szlovákiai magyarokat képvisel. Önnek is, nekem is 1-1 szavazatunk van. Ne adja fel azt a jogát, hogy választhat. Kérem, válasszon az MKP 29-es számú listájának jelöltjei közül."

Bárdos Gyula, az idei államfőválasztás sikeres magyar jelöltje: "Köztársaságielnök-jelöltként megtapasztalhattam közösségünk támogató erejét. Az előttünk álló újabb megmérettetés a felvidéki magyarság számára különösen fontos. Nem mindegy, ki fogja képviselni érdekeinket Európában, és ezt csakis szavazatainkkal tudjuk befolyásolni. Kérem, május 24-én vegyen részt az európai parlamenti választáson, és szavazzon a Magyar Közösség Pártja 29-es számú listájára."

Berényi József, az MKP-elnöke: "Európa jelentős változások előtt áll. A felvidéki magyarság és Dél-Szlovákia szempontjából létkérdés, hogy képviselőink ott legyenek, és befolyásolják az európai döntéseket. A Magyar Közösség Pártja felkészült, tapasztalt és elkötelezett, ugyanakkor többségében fiatalokból álló jelöltek nevében kéri az Önök bizalmát.
Kérem, május 24-én vegyen részt a választáson, és szavazatával küldjön méltó, elveihez ragaszkodó, az európai politikában otthonosan mozgó magyar képviselőket Brüsszelbe!"

Csáky Pál, a 29-es lista vezetője: "Európa nem lehet teljes a szlovákiai magyar közösség nélkül. Elkötelezett felvidéki magyar képviselet nem lesz az Ön szavazata nélkül. Kérem, vegyen részt az EP-választáson, és szavazzon a 29-es listára. Köszönöm!"

Farkas Iván, az MKP-listájának második jelöltje: "Kérem, adjon esélyt közösségünk, régiónk, szülőföldünk elvhű képviseletére az Európai Parlamentben. Válassza az MKP jelöltjeit!"

A Magyar Közösség Pártja a 29-es számmal indul az EP-választáson. Jelöltjeink: 1. Csáky Pál (Pozsony), 2. Farkas Iván (Muzsla), 3. Horony Ákos (Dunaszerdahely), 4. Domin István (Izsa), 5. Agócs Gergely (Királyrév), 6. Nagy Dávid (Kolta), 7. Klenovics Gábor (Szenc),  8. Gergely Papp Adrianna (Debrőd), 9. Foglár Gábor (Almágy), 10. Ilko Zoltán (Lelesz), 11. Ondová Reiter Flóra (Kassa), 12. Matuszny Katalin ( Pozsony), 13. Králik Róbert (Komárom).  A listán preferenciaszavazatot ("karikázással") két jelöltre lehet adni.