A Magyar Közösség Pártja a Klapka György tábornokról készült színjáték bemutatásával is emlékezett 1848-ra. Ünnepi beszédet mondott Berényi József MKP-elnök.

A Magyarock Dalszínház által előadott Klapka rockmusical alkotói Másik Lehel és Vizeli Csaba. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc utolsó időszakába kalauzolja el a nézőket. Hősiesség, önfeláldozás, hazaszeretet, szerelem, árulás - mind megjelenik a történetben, melynek vezéralakja Klapka György és Haynau.

A teltházas közönséget a. Szabó László köszöntötte, megkülönböztetett figyelemmel Bárdos Gyula Csemadok-elnököt.
Berényi József, az MKP elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy akárcsak az 1848-as forradalom céljainak megvalósításához, a felvidéki magyarság megmaradásához vezető célok eléréséhez is tekintélyszerző erő kell.

1848-49 üzenetét felidézve párhuzamot vont a forradalom és szabadságharc idején megvalósított és azon "megoldások" között, amelyekre a felvidéki magyarságnak ma szüksége van a megmaradását lehetővé tevő célok megvalósításához. Úgy látja, 1848 azért is volt sikeres, mert olyan gondolatkört fogalmazott meg, amelyek mögé tömegek álltak oda, s ezért a felvidéki magyarság egységének megteremtéséhez ma is olyan közös célokat kell felállítani, amelyek mögé a lehető legtöbb magyar embert fel lehet sorakoztatni. (mti,on)