Bárdos Gyula lakossági fórumok sorozatát tartja. A Magyar Közösség Pártja köztársaságielnök-jelöltje Almágyba (Gemerský Jablonec) is ellátogatott, ahol nagyszámú nézőközönség fogadta.

Minden jelenlévő érdeklődéssel figyelte Bárdos Gyula tömör, de igen érthető beszámolóját, melyben hangsúlyozta hogy a felvidéki magyarság, de természetesen Szlovákia is történelmi fordulóponthoz érkezett, mivel az újkori történelem folyamán még soha nem fordult elő, hogy magyar ajkú köztársaságielnök-jelölt is megméretteti magát a szlovákiai elnökválasztáson.

A kérdésre, miért döntött így, hogy a felkérést és a jelölést erre a nem könnyű kihívásra elvállalta elmondta: mint magyar nemzetiségű, magyar anyanyelvű szlovákiai állampolgár ugyanolyan jogokkal és kötelességgel rendelkezik, mint bárki más, aki vagy akik talán nem az ő anyanyelvét és nem az ő gondolatvilágát használják és alkalmazzák szlovákiai lakosként és állampolgárokként. Beszámolójában természetesen arra is kitért, hogy tudatában van annak, hogy milyen felelősség hárul rá, és a munkát, amit felvállalt, sok-sok fáradtsággal, odafigyeléssel és kitartással kell elvégeznie a március 15-én tartandó köztársaságielnök-választásig.

Kifejtette, hogy ezt a munkát felvállalta, vállalja a márciusi megmérettetést, de egyértelműen kinyilvánította, hogy minden Szlovák állampolgár köztársasági elnöke szeretne lenni, nemzeti, kisebbségi, faji és vallási hovatartozást figyelmen kívül hagyva.

Az almágyi jelenlévők családi hangulattal fogadták, ahová az MKP elnökjelöltjét elkísérte többek közt Auxt Ferenc járási elnök, Bán Zoltán és Rigó László a járási elnökség tagja és Juhász Péter megyei képviselő is, és természetesen az MKP járási iroda titkárnője, Molnár Zsuzsa.

Almágy község polgármestere, Agócs Gyula polgármester szervezésileg igyekezett és tudta is biztosítani a kellemes környezetben lezajlott találkozót jó házigazda módjára, természetesen az őt körülvevő és minden kritikát kibíró segítőtársaival.

A lakossági fórum résztvevői kérdések és válaszok formájában szerezhettek információt Bárdos Gyula köztársaságielnök-jelölt elképzeléseiről, irányelveiről, és így gazdag információkkal járulhatnak majd március 15-én az urnákhoz, hogy leadják szavazataikat a már személyesen is megismert elnökjelöltre. Remélem ezt majd maradéktalanul meg is teszik, támogatva így a történelmileg egyetlen magyar köztársaságielnök-jelöltet, Bárdos Gyula személyében.

Több ajándék mellett átvehette a frissen megjelent A hely, ahol élünk című értékkönyvet is.
Bárdos Gyula legközelebb február 26-án látogat Gömörbe. Rozsnyón ő nyitja meg a „Magyar vándorlás és honfoglalás" címmű előadást.

Felvidék.ma, Fotó: Farkas Ottó

Címkék: Bárdos Gyula ,