A felvidék kapujában, az Esztergomot Párkánnyal összekötő Mária Valéria hídon húzza fel a holdas-napos székely lobogót, dr. Völner Pál a Fidesz Komárom- Esztergom megyei elnöke, valamint Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártjának alelnöke február 15-én, pénteken. Így a felvidékiek és az esztergomiak közös támogatásukról biztosítják erdélyi nemzettársaikat.

Egyre több erdélyi és magyarországi önkormányzat hivatalára tűzték ki a székely lobogót.
A Mária Valéria híd újjáépítése a határokon átívelő kapcsolatok, a magyarság összetartozásának szimbólumává vált. Éppen ezért a történelmi városban a híd esztergomi hídfőjére kerül ki a székely zászló február 15-én, pénteken 13 órakor.
Az MKP részéről Farkas Iván alelnök, valamint Retkes János párkányi elnök, a Fidesz részéről Dr. Völner Pál választókerületi elnök, és Zoltai Dániel esztergomi önkormányzati képviselő, a helyi Vállalkozók Pártjából pedig Juhász István vesz részt a zászló felhúzásában.

Az erdélyi Hargita megye prefektusa, Adrian Jean Andrei hivatalos átiratban felszólította a megye polgármestereit, hogy településükön távolítsák el a közintézményekről a székely zászlót. A prefektus arra hivatkozott, hogy a marosvásárhelyi táblabíróság tavaly szeptemberben érvénytelenítette a Hargita megyei tanácsnak azt a határozatát, amelyben a megye szimbólumává nyilvánították a zászlót.

Az MKP sajtóosztálya