MOST-HÍD
Bugár Béla elnök

Tisztelt Elnök Úr!

Holnap, 2013. február 16-án a Most-Híd Országos Tanácsa állást foglal a megyei választásokon való indulással kapcsolatban. Ez a döntés jelentős mértékben befolyásolhatja Szlovákia magyarok lakta régióinak jövőbeli megyei képviseletét.

Az elmúlt három évben a két párt jelöltjei négy választás során is egymással szemben indultak (két parlamenti, egy megyei és egy helyhatósági választás alkalmával). Ezért érthető, hogy járási és kerületi vezetőinknek időre van szüksége ahhoz, hogy az idei, novemberi megyei választásokon való indulásról egyeztessenek. Szeptemberig a képviselőjelölt-lista leadásának határidejéig erre bőven lenne lehetőség.

Mi, az MKP és a Most-Híd országos elnökei, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának szóvivőjével együtt, tavaly szeptember 24-én aláírtuk A szlovákiai magyarok megmaradásának és fejlődésének alapfeltételei című dokumentumot, az ún. nemzeti minimumot. A dokumentum megszületése kedvező fogadtatásra talált a szlovákiai magyarok körében. Ám ez az egyezség sem egyik napról a másikra, hanem többhónapos tárgyalás eredményeként született meg.
A járásokban és kerületekben eddig megvalósult MKP-Most-Híd megbeszélések többsége a megegyezés irányába mutat.

Tisztelt Elnök Úr!
A folytatáshoz elengedhetetlen, hogy a Most-Híd Országos Tanácsa megerősítse ezt a folyamatot, kimondja a tárgyalások folytatásának igényét.
A szlovákiai magyar közösség döntő többsége megállapodást akar. Tegyünk meg mindent azért, hogy járási és kerületi vezetőink egyezségre jussanak!

Tisztelettel

Pozsony, 2013. február 15.

Címkék: Berényi József ,