A brüsszeli székhelyű THE PARLIAMENT magazin a 2012-es év képviselőjének kiáltotta ki Bauer Editet, az MKP európai parlamenti képviselőjét. A díjátadó ünnepségre 2012. szeptember 25-én került sor Brüsszelben.

Bauer Edit a MEP AWARDS 2012 versenyben a "Nemek közötti egyenlőség" kategóriában vitte el a pálmát, ahol két másik képviselőtársával, egy finn és egy svéd képviselővel versengett. A díj a képviselő asszony munkájának elismerése, elsősorban a bérszakadékról szóló riportja által kiváltott pozitív fogadtatás eredménye, melyet a szakma nagyra értékelt. A jelentés fő hozadéka az a 9 pontban megfogalmazott ajánlás-csokor, amely konkrét javaslatokat tartalmaz a nők és férfiak közötti bérszakadék felszámolására.

A The Parliament magazin által 2005 óta minden évben meghirdetett "MEP AWARDS" díj célja, hogy felhívja a figyelmet az európai parlamenti képviselők fáradságos munkájára, amely gyakran a nyilvánosság figyelmén kívül zajlik. Bauer Edit EP képviselőt a 2007-es nevezése után már a második alkalommal ért az a megtiszteltetés, hogy a jelöltek szűkebb csoportjába került.
A non-profit szervezetek tizennyolc kategóriában jelölhettek képviselőket, akik szerintük az adott területen kimagasló munkát végeztek. A nevezések összesítéséből 3-3 képviselőből álló csoportok alakultak ki. Az egyes kategóriákon belüli győztesekről kizárólag az EP képviselői döntöttek szavazatukkal.

Berényi József MKP-elnök az országos elnöksége nevében gratulált Bauer Editnek a"MEP AWARDS" díjjal való méltatásához.

Címkék: Bauer Edit ,