Képes Alexander

34 éves jogász, büszke férj és egy csodálatos kislány édesapja vagyok. A Kassa környéki járásban található Buzitán élek, ahol tagja vagyok az önkormányzati képviselő testületnek. Tanulmányaimat Szepsiben és Kassán végeztem, majd a Pavol Jozef Šafárik Egyetem Jogi Karán diplomáztam. A civil életben a Csemadok tagjaként is tevékenykedem.
Jelenleg egy szepsi székhelyű ügyvédi iroda munkatársaként dolgozom, ahol leginkább polgárjogi és földjogi ügyekkel foglalkozom, így segítve községeink és azok lakosainak érdekeit, továbbá a problémás kérdések orvoslásában is tanácsokkal szolgálok.

Országunk egyenlőtlenül és rendszertelenül működik. A nyugati és északi régiókba özönlő különféle befektetések és fejlesztések messze meghaladják a déli és keleti régiók fejlesztését. A pozsonyi centralizmus és az adminisztráció végtelen labirintusa kiismerhetetlen feketelyukká változtatják ezt az országot. Jogászként katasztrofálisnak tartom azt, hogy a korrupció világfelmérései alapján még olyan államok is jobb helyzetben vannak Szlovákiánál, mint például Botswana, Ruanda vagy Costa Rica. A napvilágot látott politikai és lobbista szenny, valamint a hivatali visszaélések páratlan szégyen, amelyen változtatni kell. Az egységes magyar összefogás híve vagyok. Célom a lendületes és dinamikus régiófejlesztés feltételeinek megteremtése és kivitelezése.

Közösségünk megmaradását, és régiónk fejlődését, valamint annak hiteles képviseletét kizárólag az összefogás erejében látom. Éljünk a lehetőséggel, válasszuk a Magyar Közösségi Összefogást!

Profile picture for user kepes-alexander