Óriásplakátokkal is kampányol a Magyar Közösség Pártja a migránskvóták ellen és a helyi népszavazások érvényesüléséért indított petíciója mellett.

A sajtót erről Berényi József MKP-elnök és Forró Krisztián kampányfőnök tájékoztatták ma délelőtt a Magyar Közösség Pártjának pozsonyi székházában.

Berényi József emlékeztetett arra, hogy az országban már régen politikai kampányt folytatnak különböző pártok. "Szinte verseny folyik azért, kinek van több óriásplakátja" - mondta a pártelnök. Ebbe a pénzkidobó versenybe az MKP nem száll be, hanem azt a kezdeményezését népszerűsíti, mely már meghallgatásra talált, és értelme is van. "Ez az a petíciónk, amely októbertől zajlik, és három olyan témát fogalmaztunk meg vele, amelyek közvetlenül érintik az embereket." Az egyik a bevándorlásokkal kapcsolatos kötelező migránskvóták elutasítása, a másik a környezetvédelmi beruházásokról tartott helyi népszavazások érvényesülése, a harmadik pedig az, hogy a polgárok dönthessenek városuk, községük névhasználatáról. "Senki se mondja meg a kormány részéről, mi legyen a települése neve. Pered példája volt legutóbb erre" - emlékeztetett Berényi József.

Ma már nem elegendő, hogy a politikusok pártirodákból mondják meg, mire van a népnek szüksége. Az emberek részt akarnak venni a megoldások megtalálásában. Erről szól az MKP petíciója. Az MKP december közepéig gyűjti az aláírásokat. Eredetileg 10 000 aláírás volt a cél, de már most 12 ezer fölött van az aláírók száma.
Forró Krisztián szerint az MKP óriásplakátja az új politika szimbóluma is lehet. Nem a pártot népszerűsítik, hanem a polgárok akaratát, véleményét. "Ez a petíció a politikai pártok felett áll. Ezt az is igazolja, hogy a petíciót nem csak magyarok írják alá" - mondta Forró Krisztián. Az MKP 200 óriásplakáttal kampányol a petíció mellett.

pk_00

A petíciós ív letölthető az MKP honlapjáról.

O.N.