Mag Fodor Enikő

Rimaszombat Járás Elnökség tagja

Mag Fodor Enikő vagyok a Gömörben található Guszona községéből. Középiskolai tanulmányaimat Magyarországon folytattam, angol szakirányú osztályban. 2011-ben intézményi kommunikátor OKJ szakképesítést szereztem az Eszterházy Károly Főiskolán, majd ugyanitt nemzetközi tanulmányok alapszakon BA képesítést. Utóbbin a regionális közpolitika volt a szakirányom. Jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem MA-s hallgatója vagyok szintén nemzetközi tanulmányok szakon. 

A tanulmányaim nagyrészben az európai unió működését érintik, illetve a különböző politikai folyamatok feltárására is szakosodtam. Képesítésem álltal hasznos eleme tudok lenni a közösségünknek, hogy vidékünket és magyarságunkat szolgáljam.

A munka világába már 2011-ben belecsöppentem. Több éven keresztül webáruházaknál dolgoztam. Legtöbbnél fordítással, ügyfélszolgálattal foglalkoztam, később hivatalos ügyekben is eljártam. Cseh és szlovák hivatali ügyekkel bíztak meg, ilyen volt például a cseh részleg megalapítása és a cseh cég megalapításához szükséges papírok elintézése. Fontos mérföldkő volt életemben 2014 ősze, amikor Csáky Pál európai parlamenti képviselő brüsszeli irodájában töltöttem 3 hónap szakmai gyakorlatot. 2015. áprilisában a Mobilonline s.r.o. vállalatnál helyezkedtem el. Munkaköröm a magyar piacra való bejutást ölelte fel (magyar weboldal tartalmi kivitelezése, szükséges szerződések megkötése, piacelemzés, marketing). Ugyanez év szeptemberében a Rimaszombati Városházán kezdtem el dolgozni projekt referensként a városfejlesztési részlegen.

Jelenleg a Tompa Mihály Központ irodavezetője vagyok, és a Via Nova támogatásával fiatal vállalkozókat segítek projektírás terén, illetve a Gömöri Ifjúsági Csoport nonprofit szervezet elnökeként is aktívan részt veszek a magyar közösségünk életében. Mindemelett egyéni vállalkozásba is kezdtem mint pályázatíró. Fontosnak tartom magyar közösségünk erősítését, ezért is választottam ezt az utat.

Azért kapcsolódok bele aktívan magyar közösségünk életébe, mert szeretném, ha gyermekem örökölne tűlünk abból a gazdagságból és itt nem pénzre, hanem a hagyományainkra, kultúránkra és nemzeti identásunkra gondolok! Most ezt meg kell védenünk és kötelességemnek érzem, hogy aktívan tegyek ezért!

 

Beszélt nyelvek:

Angol B2

Szlovák C1

Német A1

Orosz kezdő

Profile picture for user Mag Fodor Enikő
Születési időpont
1988
Foglalkozása
Egyéni vállalkozó/ Tompa Mihály Központ irodavezetője