Mi a célod azzal, hogy indulsz a parlamenti választáson, mit szeretnél ezzel elérni?

Az eddigi civil eredményeink után úgy éreztük, hogy szintet kell lépni, és a közösségi érdekeket ott kell képviselnünk, ahol a legnagyobb szükség van rá, a pozsonyi parlamentben. Nem titkolt szándékunk, hogy a listán való indulással beindítsuk a közéleti nemzedékváltás folyamatát, amire az MKP-val történő együttműküdés kiváló alapot ad. Fiatalok vagyunk, olyan új erőt szeretnénk megjeleníteni, amely kész vállalni azok képviseletét, akik egy jobb életre vágynak. Függetlenek vagyunk az utóbbi 25 év politikai botrányaitól és korrupciós ügyeitől.

Miért éppen az MKP listáját választottad céljaid eléréséhez?

Diákvezetőként megtanultam, hogy nem elég a partvonalról figyelni a világot, csakis aktív szereplőként van értelme dolgozni, ha változást akarunk elérni. A szlovákiai magyar politizálásban a magyarság érdekének kell az elsőnek lennie. Eddig is együttműködtünk mindenkivel, akinek a közösség érdekei fontosak voltak, pártállástól és világnézettől függetlenül. Az MKP-tól komoly ajánlatot kaptunk, a magunk részéről azt vállaltuk, hogy szülőföldünk érdekében korrekt együttműködést fogunk folytatni. Hatékony érdekképviselet nem létezhet megbízhatóság nélkül, Berényi József pártja ezt garantálni tudja.

Mi az a többlet, amit hozzá tudsz tenni az MKP tevékenységéhez, illetve eredményeihez? 

Azoknak a fiataloknak és az eddigi politikából kiábrándultaknak a hangja szeretnénk lenni, akiknek azok a jelöltek szimpatikusak, akik korábban önerőből, szabadidejükben dolgoztak a közösségért, és nem a politikából akarnak megélni. Ezért is vállaltuk, hogy a Fiatal Függetlenek minden megválasztott képviselője egyéves parlamenti fizetését közösségi célokra adományozza.

A bátorkeszi Bóna Zoltán, a Fiatal Függetlenek jelöltje az MKP listáján