Augusztus utolsó hétvégéjén a közösségi rendezvényeké volt a főszerep az Ung-vidéken. Nagykaposon főzőversennyel egybekötött kétnapos zenés, szórakoztató fesztivált tartottak, Mátyócvajkócon augusztus 29-én falunap zajlott. A Magyar Közösség Pártja Nagymihályi járási szervezeteinek tagjai mindkét eseményen tevékenyen részt vettek.

Kilencedik alkalommal tartottak Lecsófesztivált Nagykaposon. Az évről évre nagy sikernek örvendő esemény hagyományos programja a lecsófőző verseny, amire rendszerint az MKP tagjai is beneveznek egy csapattal. Idén sem volt ez másképp. Az MKP nagykaposi alapszervezetének elnöke, Barkó Attila által vezetett csapat mellett az Ung-vidéki és a bodrogközi Via Nova-tagok is bekapcsolódtak a versenybe egy külön csapattal. A nap persze nemcsak a főzésről szólt, hanem a csapatépítésről, valamint a környékbeli tagokkal, szimpatizánsokkal, érdeklődőkkel való találkozásról, beszélgetésről is, tájékoztatott Mihók Gábor, az MKP Nagymihályi járási elnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy minden érdeklődőt szívesen láttak egy tál lecsóra, frissítőre. Az MKP standján a legújabb Hírvivő is megtalálható volt.

Mátyócvajkócon, ahol az Ung-vidék egyik legnagyobb MKP-s alapszervezete működik, augusztus 29-én tartották a hagyományos falunapot. A rendezvényt Czap Lídia polgármester asszony és Mihók Gábor nyitotta meg. Az MKP-val kapcsolatos témákról az eseményen a mátyócvajkóci alapszervezet sátránál Czap Máriával, helyi elnökkel beszélgethettek az érdeklődők. A nap során számos hagyományőrző csoport és helyi, illetve környékbeli tehetség lépett fel. Az esti koncert után utcabál zárta a programot.