Augusztus 20-án Ógyallán a Szent István király napi megemlékezésre a Konkoly Thege Miklós téren került sor. A jelenlévőket Radošicky Györgyi köszöntötte, majd az ünnepi beszédet Basternák Ildikó, a város polgármester asszonya (MKP) tartotta. Az ünnepi megemlékezésen a Magyar Közösség Pártja is elhelyezte a megemlékezés koszorúit Gyarmati Tihamér járási elnök, valamint Ondrusek Péter helyi elnök vezetésével. A koszorúzás a kopjafánál nemzeti imánk, a himnusz eléneklésével ért véget.
Az ünnepség a Konkoly Thege Miklós Művelődési Központ kistermében folytatódott, ahol „Szent István a legendák alapján” címmel Elek József tartott előadást. A szervező Ógyalla Város Önkormányzata, a Magyar Közösség Pártja Ógyallai Helyi Szervezete és a Csemadok helyi alapszervezete volt.

***
Augusztus 22-én Ógyalla-Bagotán az Ordódy parkban is megemlékeztek Szent István királyunkról. A rendezvény délelőtt a gulyásfőző és íjászversennyel kezdődött. A nap folyamán volt lovas-nomád életmód bemutató, hagyományőrző foglalkozások és előadások a jurtában, kézműves foglalkozások, kirakodóvásár, népi gyermekjátékok. Koradélután a résztvevőket Radošicky Györgyi, a Csemadok helyi alapszervezetének elnöke köszöntötte. Az ünnepi műsor délután a kenyérszenteléssel egybekötött ökumenikus istentisztelettel folytatódott. Sajnos a kultúrműsort a városra zúduló heves eső miatt félbe kellett szakítani. A rendezvényen részt vett Basternák Ildikó, a város polgármester asszonya (MKP) és Gyarmati Tihamér, az MKP járási elnöke, megyei képviselő, valamint a Magyar Közösség Pártja több helyi tagja és tisztségviselője is Ondrusek Péter helyi elnök vezetésével. Az ünnepség szervezői Ógyalla Város Önkormányzata, a Magyar Közösség Pártja Ógyallai Helyi Szervezete és a Csemadok helyi alapszervezete voltak.

[pe2-gallery album="http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/103442739634430274459/a…" ]