Február 13-án Robert Fico kormányfő előtt letette az esküjét a Központi Választási Bizottság 16 tagja, amelynek elnöke sorsolás útján újfent Nyílfa Péter lett. Nyílfát Bárdos Gyula, az MKP köztársaságielnök-jelöltjének petíciós bizottsága javasolta a Központi Választási Bizottságba. A Központi Választási Bizottság alelnöke Tomáš Caban, a bizottság jegyzőkönyvezetője pedig Eva Chmelová lett.

A Központi Választási Bizottságba valamennyi parlamenti párt és mozgalom, illetve a parlament elnöke által jóváhagyott köztársaságielnök-jelöltek petíciós bizottságai javasolhattak tagokat. A Központi Választási Bizottság felügyeli a választás lefolyását, az alsóbb szintű bizottságokat, és dönt a beérkező panaszokról, illetve megállapítja és kihirdeti a választás eredményeit.

A Központi Választási Bizottság tagjai Pavol Baxa, akit Pavol Hrušovský államfőjelölt petíciós bizottsága javasolt, Tomáš Caban – Helena Mezenská, Štefan Dlugolinský – Jozefa Behýl, Ľubomír Chripko – Ján Čarnogurský, Matej Kurian – Radoslav Procházka, Vladimíra Ledecká – Andrej Kiska, Renát Mandelík – Stanislav Martinčko, Štefan Szántó – Jozef Šimko, Štefan Škrabák – Ján Jurišta és Vladimír Zeman – Milan Melník államfőjelölt petíciós bizottságának a jelöltje. A bizottság további tagjai Peter Mach, aki a KDH jelöltje, Jana Kiššová, az SaS, Kamil Homoľa, az SDKÚ-DS, Róbert Madej, a Smer-SD és Peter Odehnal, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek pártjának jelöltje.

A Központi Választási Bizottság az eskütétel után azonnal megtartotta első munkaülését. (felvidek.ma, foto: tasr)