A Szlovákia Európai Uniós csatlakozása 10. évfordulója alkalmából szervezett brüsszeli ünnepségen Pozsony megyét Németh Gabriella, Kassa megyét pedig Zachariáš István megyei alelnökök képviselték. A népművészeti kiállításokon és programokon túl lehetőség nyílt a megyék bemutatkozására is.

A Kerületi Idegenforgalmi Szervezet sátrában nagy érdeklődés mutatkozott az ott kiállított prospektusok, képeslapok iránt, az érdeklődők megkóstolhatták a hamisítatlan pozsonyi kiflit is. Németh Gabriella Pozsony megyét modern, dinamikuson fejlődő régióként jellemezte. Elmondta továbbá, hogy az elmúlt tíz évben a megye kiváló külkapcsolatokra tett szert a csatlakozásnak köszönhetően. Hangsúlyozta, az EU alapjai olyan fontos beruházásokat tettek lehetővé, melyek nagyban elősegítették többek közt az idegenforgalom fejlődését is.

Az eseményre a szlovák nagykövetség, a Szlovák Köztársaság Európai Unió Melletti Állandó Képviselete és az Európai Bizottság közös programjaként kerülhetett sor. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Léa belga királyi hercegnő és Brüsszel polgármestere is.