Hat százalékos eredménnyel jutna be a parlamentbe az MKP, ami 12 képviselői helyet jelentene. Ez derül abból a felmérésből, amelyet a Polis Slovakia ügynökség készített júniusban.

A felmérés alapján a Smer-SD támogatottsága 35,3 százalékos, ami a májusi felméréssel összehasonlítva 1,1 százalékos visszaesést jelent. Második helyen Radoslav Procházka nemrégiben bejegyzett Háló pártja jutna be a szlovák törvényhozásba, a megkérdezettek 17,2 százalékos támogatottságával, ami a párt májusi eredményével összehasonlítva majd két százalékos növekedést jelent. Ezzel az eredménnyel a Smer-SD 71 képviselői helyet, a Háló pedig 35-öt szerezne a parlamentben.

Harmadikként a Kereszténydemokrata Mozgalom jutna be a parlamentbe, 7,9 százalékkal, ami 16 képviselői helyet jelentene a pártnak. Ugyanennyi mandátumot szerezne a Polis Slovakia szerint a Most-Híd, amelyre a megkérdezettek 7,8 százaléka voksolna.

Hat százalékos eredménnyel jutna be a parlamentbe az MKP, ami 12 képviselői helyre lenne elegendő a pártnak. Meglepetésre azonban a parlamenten kívül maradna az OĽaNO, amelynek a felmérés csupán 4,9 százalékos támogatottságot mért. A májusi közvélemény-kutatással összehasonlítva a párt preferenciái több mint egy százalékkal csökkentek.
A Polis Slovakia legújabb felmérése alapján nem jutna be a parlamentbe az SDKÚ-DS sem, amelyre a megkérdezettek 4,8 százaléka szavazna, s nem érné el a parlamenti küszöböt az SaS és az SNS sem, a felmérés mindkettőjüknek 3,9-os támogatottságot mért. A NOVA 3 százalékos támogatást kapott a Polis által megkérdezettektől, Kotleba Néppártja és a KSS pedig 1,7 százalékos támogatottságot szereztek a felmérésben.
A telefonos felmérést a Polis Slovakia június 23-a és 28-a közt végezte 1322 megkérdezett részvételével. A megkérdezettek 59 százaléka mondta biztosan, hogy részt venne a parlamenti választáson, 15 százalékuk azonban még nem döntötte el, hogy elmenne-e szavazni. 26 százalék volt azoknak az aránya, akik biztosan nem vennének részt a parlamenti választáson, amennyiben az a szóban forgó hétvégén zajlott volna. (fma)