Farkas Iván (az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnöke), Samu István (az MKP országos elnökségének tagja, komáromi járási vezetőségi tag) és Stubendek László (az MKP komáromi alapszervezetének alelnöke és komáromi járási vezetőségi tag) ismét "terepen voltak" a Nokiában dolgozók ügyében.

Farkas Iván: "Dél-Komárom városi hivatalában tanácskoztunk Hornig Rudolfné alpolgármester asszonnyal, aki tájékoztatott bennünket a Nokia vállalatnál kialakult helyzetről, és arról, hogyan tud a városi hivatal segíteni a Nokia munkavállalóinak további érvényesülésében a munkaerőpiacon. Megvitattuk a Dél-Szlovákia egyes járásaiban lakó, ám ma még a Nokiában dolgozó munkavállalók különös helyzetét és számukra az új munkahelyek felkutatásának fontosságát.

Győrben, az Audi vállalatnál, a személyzeti osztály vezetőivel is megvitattuk a Dél-Komáromban kialakult helyzetet és annak lehetőségét, hogy a Nokiában munkahelyüket hamarosan elveszítő munkavállalók miképpen épülhetnének be a győri vállalat törzsállományába. Megnyugtató, hogy a két vállalat személyzeti osztályai felveszik a kapcsolatot, az Audi személyzeti referensei hamarosan ellátogatnak a Nokia leépítésbörzéjére, hogy az ottani munkavállalóknak felkínálják a gépkocsigyárban megnyíló munkalehetőségeket".

Samu István rákérdezett, hogy a cég belső szabályzata ellenére (miszerint 60 km-es körzetből indítanak autóbuszjáratokat) megoldható-e a munkások beszállítása a Csallóközből/Dél-Szlovákiából? Az audi HR menedzserének vezetője rámutatott, hogy a kiinduló központok kérdését az igények szerint oldják meg."