A Magyar Közösség Pártjának dunaszerdahelyi önkormányzati képviselőcsoportja ezúton fejezi ki szolidaritását a székely nemzettestvéreinkkel, és nem utolsósorban testvérvárosunk, Székelyudvarhely lakóival, annak következményeként, hogy a 2013. február 26-i önkormányzati ülésen a Most-Híd párt és a függetlenek frakciójának obstrukciója miatt lehetetlenné vált, hogy a polgármester javaslatára támogassuk három polgári társulás kérvényét a székely zászló kitűzésével kapcsolatban.
Az MKP frakciója megdöbbenéssel és sajnálattal veszi tudomásul, hogy a Most-Híd és a független képviselők csoportja hiteltelen propagandajelszavakkal próbált kibúvókat keresni, sőt azt is megakadályozták, hogy képviselőtársaik élhessenek szavazati jogukkal.

Kategorikusan visszautasítjuk, hogy a székely zászló kitűzése szélsőséges és magyar melldöngetés lenne. A magyar nemzet tagjai nem engedhetnek meg ilyen kijelentéseket, főleg akkor nem, ha egy olyan népcsoportról van szó, amelynek kiállása a magyar történelem folyamán számos esetben védte meg saját nemzetét!

Az MKP dunaszerdahelyi önkormányzati képviselőcsoportja a székely néppel érzett rokonszenvét fejezi ki, és a székelyek törekvéseit a lehető legnagyobb mértékben és egyetértésben támogatja és elismeri. És támogatja a székely zászló kitűzését a városházára.

2013. február 27.