Budapesten január 17-én munkaértekezleten jártak Berényi József, a Magyar Közösség Pártja elnökének vezetésével az MKP Keresztény platform megválasztott kerületi képviselői Szászfalvi László miniszteri biztosnál az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Az MKP Keresztény platform nevében Stubendek László, Duray Rezső és Karaffa Attila kísérték el az MKP elnökét, Berényi Józsefet a miniszteri biztoshoz, akit tájékoztattak a keresztény platform megalakulásáról és felvázolták terveiket, elképzeléseiket. Szászfalvi László üdvözölte a Magyar Közösség Pártján belül megalakult platform létrejöttét és az együttműködés lehetőségeiről tárgyalt a felvidéki résztvevőkkel. A keresztény és keresztyén vallású híveket egyaránt magába tömörítő platform fontosságáról és igényéről szóltak az előkészítő bizottság tagjai, valamint a felvidéki magyarságot is érintő egyházi helyzetről is beszámoltak a miniszteri biztosnak.

A felek megállapodtak abban, hogy a jövőben is felkeresik majd egymást és eszmecserét folytatnak a nemzetet érintő kérdésekről.