Menyhárt József, az MKP köztársaságielnök-jelöltje ma átadta a jelöltsége támogatására kiírt petíciót,
összesen 26833 aláírást. „Köszönet jár ezért mindenkinek, aki a petíciót aláírta, és természetesen azoknak is, akik az aláírásokat gyűjtötték” - mondta a sajtó képviselőinek a petíció átadását követő rövid sajtótájékoztatón.

Arra a kérdésre, miért is jelölteti magát a márciusi választáson, ezt felelte: „Elsősorban azért, mert az államfői tisztség az egész országot és annak minden polgárát érinti. Minket, magyarokat is. Azért jelöltetem magam, mert ma nincs, aki hitelesen képviselné érdekeinket. Államfői jelöltségem célja, hogy a kampány során rámutassak közösségünk igényeire. Mert nekünk is kijár, hogy végre szülőföldünk állapotán és az államfő hozzánk való viszonyulásán is érzékelhető legyen: valóban egyenlő polgárai vagyunk az országnak.”

„A választási kampány során nevén akarom nevezni a szlovákiai magyarokat érintő problémákat, beszélni akarok azokról a dolgokról, amelyek fontosak közösségünk előrelépéshez. És nemcsak a hagyományok ápolása, a kultúra és nyelvünk védelme tekintetében, hanem a gazdasági kérdések, a környezetvédelem, az egészségügyi, emberi jogi és szociális kérdések tekintetében is” – magyarázta Menyhárt József.

Meggyőződése, hogy a magyar közösségnek szüksége van valakire, aki nemcsak szolgálati autója hátsó üléséről szemléli mindennapi gondjait. A köztársaságielnök-jelöltnek olyan embernek kell lennie, aki az emberekkel együtt éli meg a hétköznapokat, aki az emberek között él. És főleg olyannak kell lennie, aki állja a szavát, mert csak így lehet szavahihető és hiteles a többség számára is.

„Jelöltségemmel közösségem és az ország összes lakosa számára a hitelesség és elkötelezettség alternatíváját kínálom” – tette hozzá Menyhárt József.

Az MKP sajtóosztálya